
ההנחיות מגדירות את הזכאות לפיצויים לאנשים שנגרם להם נזק לרכושם בעקבות תקיפה גזענית או לאומנית. על מנת להיות זכאים לפיצויים, עליך לעמוד בתנאים הבאים:
כמו כן, ישנם הסדרים מיוחדים במקרים של מלחמת חרבות ברזל:
על מנת לקבל פיצויים על נזק שנגרם בעקבות תקיפה גזענית או לאומנית, הליך המימוש כולל את השלבים הבאים:
באופן כללי, ההליך מסודר ומפורט על מנת להבטיח שנפגעי התקיפות יקבלו את הפיצויים שהם רשאים לקבל לפי החוק והתקנות הרלוונטיים.
הכרה בפגיעה כפגיעה איבה: כדי לקבל פיצויים על נזק שנגרם על ידי פעולת איבה, קרן הפיצויים ברשות המסים תפנה לרשות המאשרת במשרד הביטחון לפי חוק התגמולים לנפגעי פעולות איבה. המטרה היא לקבל אישור שהפעולה הייתה פעולת איבה לצורך הענקת הפיצוי.
ערעור על החלטת הרשות: אם רשות המאשרת החליטה שהפגיעה אינה מקיימת את תנאי פעולת איבה, ניתן להגיש ערעור על החלטתה. תיקון פסקת "ערעור" יספק מידע נוסף בנוגע לתהליך ולתנאים להגשת ערעור.
גובה הפיצויים:
תקרת הפיצויים שנקבעה בחוק לחפצים ביתיים
אם מעוניינים לקבל כיסוי נרחב יותר מהסכומים המצוינים בטבלה, ניתן לרכוש ביטוח שמספק כיסוי נרחב בהתאם למידע נוסף שניתן למצוא ב"ביטוח רשות של חפצים ביתיים בפני נזקי מלחמה או פעולות איבה".
במידה ומקבלים פיצויים מכל חברת ביטוח או אדם אחר רשאים לקבל את הסכום המקסימלי שהרשות המסים משלמת. זה כולל את כל הפיצויים שיקבלו, בין אם מחברת הביטוח או מרשות המסים, ואינו יעלה על הסכום המקסימלי שרשות המסים הייתה משלמת מלכתחילה.
נפגעים זכאים רק לפיצוי רק בעבור הנזק הישיר שנגרם לרכושם, ולא עבור נזק עקיף שנגרם להם.